Antal: 0 | Pris: DKK 0,00 | Vis vogn | Tøm vogn | Til kassen   

Nyhedsbrev # 17 - December 2003

Velkommen til vores nyhedsbrev. Det er tænkt som et forum, hvor vi kan holde alle interesserede orienteret om hvad der sker af store og små nyheder i ind- og udland.

Vi vil samtidig bringe en del artikler og fotos fra alle de forskellige projekter, vi er indblandet i - her i Danmark og i udlandet. Vi forestiller os også at andre som har noget på hjerte omkring koi karper eller vand kan benytte dette forum til at skrive et indlæg, meget gerne med fotos.

Dette forum kan måske give nogle tips om hvad man skal være opmærksom på, men ellers ring og spørg - eller kom og kig - vi har igennem snart 10 år med succes bygget og vejledt folk om bassiner og koi karper.

EDO KOI Danmark v/Lars Lyngkilde - Tlf.: 86 11 51 98

En Kohaku i Japan


På denne tur til Niigata i efteråret 2003, købte vi en Kohaku hos T. Sakaie som skal blive i Japan i de næste år. Hvorfor det?, vil sikkert mange spørge, men svaret er lige til.

Der er ingen steder på Gud's grønne jord hvor koi karper udvikler sig så perfekt, som de gør netop i Niigata, og fordi en kohaku i denne kvalitet næsten ikke kan købes for penge når den har nået sin 80cm, og de 80 cm når den i løbet af 2-3 år hvis den forbliver i Japan.

Ideen er ikke ny, der blev sidste år købt 2 Showa'er hos Danitchi, som stadig er i Japan, dem så vi her i efteråret, og jeg må sige, der var ikke et øje tørt, de var begge vokset fra ca. 40cm (2 årige) til hele 60cm (Nu 3 årige) , med en helt perfekt facon.

Vores Kohaku er en blandt nogle få specielt udvalgte koi karper, som Toshai Sakai har taget fra, med netop henblik på salg her og nu, for så efterfølgende at lade dem vokse i hans mud ponds i de næste år.
Man betaler et, tør jeg roligt sige, pænt stort beløb for sådan en koi, selv i denne størrelse, men det er intet imod hvad den koster, hvis man venter med at betale, indtil man kan se resultatet om et par år. Dem var der til gengæld mange af, kæmpe store koi karper, alle 5 årige på 75- til 80cm, med samme forældre som vores kohaku, så jeg er begyndt at glæde mig.

Lidt om Kohaku'en: Den er fra en100% ren Matsunoske "Blood line" hvilket betyder at den i Japan regnes for noget at det yperste man kan købe inden for koi karper. Moderen er en kæmpe på hele 88cm, og tolv år gammel. Da jeg købte den, målte den 42cm og var 22 mdr. gammel. Grunden til at det lige netop blev denne kohaku ud af ca. 8 stk. skyldes flere faktorer, som desværre ikke retfærdigøres af disse billeder.

Først og fremmest har den en perfekt form for en 2 årige koi, hvilket vil sige ikke for tyk, og med en god balance imellem længde og tykkelse. Den har et meget kraftig "skulderparti" som lover godt for en kraftig vækst, samt store finner. Netop finnerne betyder meget på en Kohaku, da de skal være store og helt hvide, nærmest som perlemor. Farvetegningerne er selvfølgelig også vigtige, og her ligger jeg stor vægt på den kraftig røde aftegning som fylder næsten halvdelen af kohakuen, fordi når den opnår sin fulde størrelse, vil de hvide sider komme mere frem, da koi karpen vil blive meget "tykkere" og højere, hvilket bevirker at den røde aftegning nu pludselig omgives af hvidt, når den ses oppe fra. de 3 røde aftegninger på bagkroppen vil også rykke mere ind til "midten". Helt bagerst kunne man ønske en lille rød aftegning, men igen, de øvrige aftegninger er meget spændende. Når en kohaku bliver meget stor er det vigtig at den fremstår med en kraftig HI = rød, det virker meget mere kraftfuldt/flottere end hvis den er overvejende hvid, og tro mig - jeg har selv set det i Japan

Et eksempel på dette :

Denne kohaku (næste billede) kan nu opleves hos EDOKOI Danmark, og her kan man ved selvsyn se det omtalte fænomen, hvor det røde er rykket ind imod midten, fordi kohakuen er blevet meget bred.
Ligeledes kan man her se at det er vigtigt at en kohaku er overvejende Rød = HI

Kohakuen kommer fra Hirasawa, og måler hele 84 cm. Den er 5-6 år gammel
Prisen taler vi om............... :-)

Koi show i Oyjia City

På vores tur i år, som fandt sted i Uge 43, var vi så heldige at kunne overvære det årlige "Opdrætternes koi show" i Ojyia. Showet finder sted hvert år, når de bedste mud ponds er tømt for koi karper. Her ser man nogle af de bedste koi karper i verden, samlet på et område på størrelse med en fodboldbane. Der er ikke adgang for andre end opdrættere og forhandlere.

Her et billede fra et show bassin, med Showa alle i str. 60cm og op, og af en ufattelig høj kvalitet.


Vinder kohakuen, en lille sag på 87 cm., som blev kåret via en afstemning blandt de deltagende opdrættere.

Dette koi show regnes for et af de mest betydningsfulde, fordi der her er tale om en konkurrence imellem områdets opdrættere. Der kan ikke deltage koi karper som er solgt, og som derefter efterfølgende tilmeldes af deres nye ejermænd. Selve konkurrencen har deltagere i alle koi karpe størrelser og næsten alle varianter, hvor der selvfølgelig er stor interesse for de mindre koi karper, da det jo er dem som kommer til at være stjernerne i løbet af de næste år. Der var mulighed for at handle koi karper efter showet, men jeg tror ikke priserne var til det danske marked, men hvem ved? måske om et par år.

Vi har en del billeder fra showet, disse kan i første omgang ses i Butikken.

KURSUS HOS EDO KOI - Lørdag & Søndag d. 31. Januar og 1. Februar 2004 fra kl. 11.00 til 15.00 begge dage

Efter utallige opfordringer afholder vi nu igen kursus i Februar måned.

Der vil blive afholdt 2 forskellige seminarer.

Lørdag:

Kurset henvender sig til alle som ønsker at få belyst hvorledes en rigtig koi-dam opbygges og vedligeholdes, og ikke mindst til alle dem som har en bestående koi-dam, som de ønsker at optimere. Jeg vil ligeledes fortælle om filtersystemer og omkring de nyheder der findes inden for filtrering og pumper.

Jeg vil fortælle om de forskellige parasitter som kan gøre livet surt for vores koi karper, og om hvorledes de behandles og "ser ud", samt sammenhængen mellem parasitproblemer og dårlig vandkvalitet.

Vandkvalitet, hvad er det?? Og hvorledes sikrer man sig en høj kvalitet året rundt? Skal mit filter have tilført bassinstart her til foråret? Hvad skal man "passe på" gennem de forskellige årstider? Emner som i dag afstedkommer en mængde e-mails, og som jeg på kurset vil prøve at forklare.

Søndag:

Dette seminar henvender sig til dem, som ønsker at gå mere i dybden med de forskellige problemstillinger, omkring sygdomme, parasitter, mikroskoper, karantænebassiner, vandkvalitet og de forskellige Koi'kvaliteter, hvad skal man holde øje med.

I lighed med sidste år vil alle deltagere få et hæfte med hjem, som bl.a. Indeholder billeder og tekst fra kurset som kan bruges som vejledning i fremtiden.

Prisen for kurset 1 d. 31 januar vil være DKK 95,- pr. person som inkluderer kaffe, kage og vejlednings-hæfte.
Prisen for det udvide kursus 2 d./01 februar vil være DKK 150.- pr person, incl. Kaffe og kage

Der kan i lighed med sidste år købes grill pølser samt vand og øl til frokost

Tilmelding skal ske på mail til: senest søndag d.18 januar.

Der kan max. deltage 50 personer, som vil blive valgt efter først-til-mølle-princippet.

Nyt Koi Magasin

Sidste sommer så et nyt koi magasin dagens lys. Bladet som udkommer 4 gange om året, er efter vores mening et af de bedste koi blade på markedet, fordi det bla. Indeholder en masse gode artikler omkring vores hobby, (filtersystem og koi karper) uden at det bliver for videnskabeligt. Samtidig er der mange flotte billeder fra Koi'bassiner rundt i verden til fornyet inspiration. Bladet følger også udviklingen af koi karpe industrien i Japan, og har altid mange spændende billeder og artikler fra Japan (bladet er på engelsk og på ca. 100 sider)

Hvis du ønsker bladet tilsendt kan du maile eller ringe til os .
Prisen på bladet er D.kr 79.- stk. Og 299.- for 4 numre
plus porto.

Vi har igen fået Peter Waddingtons fantastiske koi karpe bog på lager. Koi Kichi koster 399.-

En have i Japan

I lighed med tidligere år, var vi også denne gang på besøg hos Isawa Nishiki koi center, som ejes og drives af Toshio Sakie (der hvor vi købte den omtalte kohaku). Som for alle japanere tager det noget tid at vinde deres tillid, men efter vores 3 besøg, var der et gennembrud, som bl.a. medførte at Sakie-san, fremviste et kæmpe stor Japansk have, han havde bygget i Isawa.

Det var helt fantastisk at se (Ordet: japansk have, fik pludselig en ny mening). Selve haven var utrolig smuk, med masser af vand og koi karper, men det som gjorde størst indtryk, var størrelsen på de sten som var over alt i haven, flere af dem var 3-4 meter i omkreds.

Haven var meget lukket, som en Japansk have skal være, de store sten var sammen med de flotte træer med til at skabe alle de mange rum som en sådan have består af. Der var i forbindelse med havebassinet som snoede sig rundt i hele haven, bygget 3 store vandfald, som var med til at fastholde indtrykket af, at her var tale om noget stort.

Selv filteret var placeret i kælderen af bygningen, og må siges at fungere optimalt, idet vandet var fantastisk klart. Bemærk også billedet med de sorte karper = Magoier, som japanerne altid selv har i deres bassiner, for at hylde den originale Karpe, som jo er grundstammen i nutidens nishikigoi (den Japanske farvede karpe).

Med venlig hilsen

Lars Lyngkilde, Edo Koi Danmark


BESØG EDOKOI
Christian X's vej 25
8260 Viby J

              
Vores åbningstider er  i 2019
 
Mandag - Fredag: 10.00 -17.00
Lørdag -Søndag  10.00 - 15.00
Åbent alle helligedage


Følg os på facebook
Edokoi danmark

             


Ewo 
"...a totally new generation of advanced pond filtration systems..."

KONTAKT OS
Du er velkommen til at ringe eller skrive til os - vi står altid klar med råd og vejledning
 
Ring på 27136156
Vi levere ud over vores koi også filteranlæg og komplette havedamme, se mere under overskriften; Havedamme

Saki Hikari

Måske verden bedste koi foder
benyttes af næsten alle  de japanske Opdrættere
Her en liste over de sidste mange års show vinder som alle er foderet med Saki
Se mere
           


            
 
NYHEDSBREV
Få vores aktuelle nyhedsbrev tilsendt. 
Tilmeld dig her
-----------------------------------------

-----------------------------------------

 

Edokoi Danmark | Christian X's vej 25  8260 Viby J | Telefon: 86 11 51 98 |  | E-mail:
Copyright © Edokoi Danmark - All Rights Reserved.

DANPAQ Web Content Management System by DAN.