Antal: 0 | Pris: DKK 0,00 | Vis vogn | Tøm vogn | Til kassen   

Nyhedsbrev #12 -December 2002

Velkommen til vores nyhedsbrev, der er tænkt som et forum hvor vi kan holde alle interesserede orienteret om hvad der sker af storeog små nyheder i ind- og udland.
Vi vil samtidig bringe en del artikler samt fotos omkring alle de forskellige projekter som vi er indblandet i her i Danmark og i udlandet. Vi forestiller os ogsåat andre som har noget på hjertet omkring Koi karper eller vand kan benytte dette forum tilat skrive et indlæg, meget gerne med fotos.

Dette forum kan måske give nogle tips om hvad man skal være opmærksom på, men ellers ring ogspørg - eller kom og kig - vi har igennem snart 8 år med succes bygget og vejledt folk om bassiner og Koi karper.

Vinter foder

Vi nærmer os med hastige skridt den for koi karperne kritiske temperatur omkring de 10-14 grader, hvor der nogle dage kan være 10-12 grader i bassinet for derefter 3-4 dage senere at svinge op til 14 grader og så tilbage igen. Problemet med denne temperatur er at koi karperne stadig er aktive og søger efter foder, men de kan ikke længere optage og forbrænde den normale type foder, specielt fordi vandtemperaturen svinger op og ned.

I denne periode er det meget vigtigt at skifte til vinterfoder, på engelsk kaldet "Wheat germ", da denne type foder er meget hurtigere for koi karperne at forbrænde. Det er nemlig afgørende for koi karpernes trivsel at de ikke har uforbrændt foder i deres tarmsystem i længere tid, da det meget nemt kan betyde store indvendige bakterieproblemer i tarmfloraen, i værste fald med dødsfald til følge.

Som nogle måske ved har koi karperne ikke nogen mave, men blot en meget lang tarm som sørger for at optage føden. Denne proces er afhængig af vandtemperaturen, og ved en temperatur på 22-24grader er fødeoptagelsen optimal. Fra foderet indtages og til eventuelle rester kommer ud i den anden ende går der omkring 6 timer. Denne proces går så ned i hastighed, sideløbende med at temperaturen falder, for til sidst at gå helt i stå ved ca. 8-10 grader. Så derfor er det vigtigt kun at fodre med noget let fordøjeligt, som koi karperne kan forbrænde når temperaturen dykker. Omvendt er det en god ting at fodre så længe som muligt, idet koi karperne forbrænder energi ved deres søgen efter foder, og der kommer jo efterfølgende en lang periode før de igen kan indtage føde...

Vinter foder er på lager, ring eller mail.

I 2 Kg eller 5 KG

Nyt om EDO KOI DANMARK

Som det nok er blevet de fleste bekendt er EDO KOI flyttet til Harlev,
Framlev Korsvej 29. Tlf 86115198 eller 8694 1375. Se evt. kørselsvejledning på forsiden af vores hjemmeside, ved at klikke på Krak logoet.

Her er vi i fuld gang med at forberede nye bassiner i drivhuset, således at vi kan modtage de nye Koi karper fra Japan i November. Vi glæder os til at se jer på vores ny adresse.

Her er vi i gang med det første af i alt 4 bassiner, jorden flyttes efter følgende ud på planteskolen, da der her til foråret også skal bygges bassiner.

Her ses udgravningen til vores 20.000L bassin, det er i alt 2 meter dybt, bemærk filter graven i baggrunden.

Et kig ud over et lidt mindre bassin som ikke er helt fyldt med vand endnu, vi har kørt vand fra Edo Koi i Viby til disse nye bassiner, for at sikre en god vand kultur fra første dag.


ID: Nyhedsbrev 12

BESØG EDOKOI
Christian X's vej 25
8260 Viby J

              
Vores åbningstider er  i 2018
 
Mandag - Fredag: 10.00 -17.30
Lørdag -Søndag  10.00 - 15.00
Åbent alle helligedage


Følg os på facebook
Edokoi danmark

             


Ewo 
"...a totally new generation of advanced pond filtration systems..."

KONTAKT OS
Du er velkommen til at ringe eller skrive til os - vi står altid klar med råd og vejledning
 
Ring på 8611 5198

Saki Hikari

Måske verden bedste koi foder
benyttes af næsten alle  de japanske Opdrættere
Her en liste over de sidste mange års show vinder som alle er foderet med Saki
Se mere
           


            
 
NYHEDSBREV
Få vores aktuelle nyhedsbrev tilsendt. 
Tilmeld dig her
-----------------------------------------

-----------------------------------------

 

Edokoi Danmark | Christian X's vej 25  8260 Viby J | Telefon: 86 11 51 98 |  | E-mail:
Copyright © Edokoi Danmark - All Rights Reserved.

DANPAQ Web Content Management System by DAN.