Antal: 0 | Pris: DKK 0,00 | Vis vogn | Tøm vogn | Til kassen   

Nyhedsbrev # 20 - september 2004

Nyhedsbrev fra EDOKOI

Velkommen til vores nyhedsbrev, der er tænkt som et forum hvor vi kan holde alle interesserede orienteret om hvad der sker af storeog små nyheder i ind- og udland.
Vi vil samtidig bringe en del artikler og fotos om alle de forskellige projekter, vi er indblandet i her i Danmark og i udlandet.

Vi håber at nyhedsbrevet kan give nogle tips om hvad man skal være opmærksom på, ellers ring ogspørg - eller kom og kig - vi har igennem snart 8 år med succes bygget og vejledt folk om bassiner og Koi karper.

EDO KOI Danmark v/Lars Lyngkilde - Tlf.: 86 11 51 98

Filter nyhed.

First The Answer and now The Solution, Whats the question ??

For snart 4 år siden begyndte EDOKOI at sælge The Answer i Danmark, og det er efterhånden blevet til nogle stykker. De første The Answer, som vi solgte tilbage i 1999 - 2000, er nu desværre
begyndt at vise tegn på slitage. Det er selve microskærmen som er blevet slidt op, og i enkelte
tilfælde er der tale om pumpefejl. Problemet med skærmen skyldes som ofte, at denne bliver renset med en højtryksrenser, hvilket er hård kost for en så fin skærm. Dette er som regel den mest benyttede metode når kalk og andre aflejringer skal fjernes fra skærmen, da vandgennemstrømningen ellers med tiden bliver meget begrænset.

Dette medførte at vi i starten af i år begyndte at se os om efter et mere tidssvarende produkt, som kunne afløse The Answer, men med samme gode egenskaber.

Kravet var selvfølgelig stadig at den skulle kunne placeres i vortex-filtret, for at hindre større partikler (bla. trådalger) i at kommer videre i filtret, men samtidig ønskede vi også mulighed for en lidt større vandgennemstrømning, idet mange af vores kunder med større bassiner, kører en 20.000 -30.000 liter igennem filtret i timen - og det er mere end The Answer kan klare.

Vi tog kontakt til firmaet Estrad, som i 2002 udviklede et filter som fik navnet The Solution. Ved første øjekast ligner de 2 filtre hinanden, men det er så også alt de har til fælles.

Hvor The Answer holder microskærmen ren ved hjælp af en pumpe, som konstant sender en vandstråle rundt på indersiden af skærmen, er The solution helt uden pumpe og bruger derfor ikke noget Strøm for at holde skærmen ren.

Mikroskærmen på The Solution er ikke som på The Answer et net, men derimod en 2,5mm tyk rustfri skærm, hvori der er laserskåret en masse åbninger i enten 200, 300 eller 500 micron.

"Huloverfladen" er meget stor, så derfor er det muligt at transportere op til 25.000 l. vand i timen igennem uden problemer. Den laserskårede microskærm, er som det kan ses på billedernebeskyttet af en rustfri skærm, som kun tillader vandet at passere ind
i toppen, før det ledes ned om selve microskærmen. Det betyder at Vortexfiltret selv tager sin del af affaldet på helt normal vis, og det er så kun vandet i toppen af vortex som ledes ind igennem The solution. Når De laserskårede spalter stopper til, typisk efter 8-12 timers kørsel
skal The Solutionen renses, og her kommer det geniale frem - for det klarer den helt selv.

Selve filterenheden er forsynet med en vandslange, hvor derkonstant er vandtryk på fra vandhanen. På selve filtret hvor vandslangen tilsluttes, sidder der en elventil, som ved et givet signal om rensning åbner for vandhanevandet. Vandtrykket fra vandhanen begynder herefter at løfte hele The solution ud af vandet ved hjælp af et stempel, hvorefter en sprayarm indefra renser skærmen fra indersiden. Det afvaskede snavs forlader nu de laserskårede spalter, for at blive opfanget i den rustfrie skærm, som under drift beskytter selve filtret, her ledes det snavsede vand nu via et afløb væk.

Rensningen tager ca. 3 min., hvorefter elventilen afbryder for vandhanevandet og The Solution'en synker ned på plads igen. Det kan simpelthen ikke gøres smartere. Der er så få mekaniske dele der bevæger sig, at intet (næsten intet) kan gå i stykker. Der er tale om et stempel, en ventil og den roterende spraybar, så det er til at overse. Under rensning når løftestemplet er i top, åbner der sig nogle mindre huller 4 x 80mm i afgangsrøret som sikrer at vandet under rensningen fortsat kan passere igennem til det øvrige filter.

The Solution kan monteres i næsten alle typer filtre, Og den laserskårne filterskærm kan ombyttes efter ønske, da der ikke er tale om slid på denne ombytter vi gerne skærmen.

Filterskærmen er så stærk at en voksen mand kan stå på den.

Men den største landvinding er klart at Solution ikke bruger strøm, i modsætning til The Answer som gennem tiden har været udstyret med forskellige pumper, som har brugt fra 200 til 250 watt afhængig af pumpetype. Hvis vi tænker os at vi har en pumpe i Answer'en som bruger 250 watt for at hold skærmen ren og vi regner 1 kilowatt til 1,50.- så vil det koste
ca. 3.200,- kr. pr 12 mdr. Når vi så samtidig skal have en anden pumpe til at lede vandet igennem filtret som måske også er i den størrelse 12-15.000L/T, ja så begynder det at koste
mange penge (3.200,- for rense pumpen og 3.200,- for filter pumpen)

Derfor ser vi nu den perfekte løsning med The Solution, som ikke bruger strøm og så en filter pumpe af typen RED DEVIL, der for eksempel kunne være en RD 14 som flytter 14.700l/t. med et strømforbrug på 127 Watt, hvilket kun giver et årligt forbrug på 1.669,- gode danske kroner. :-)

Prisen på The Solution er 1599 Euro, hvilket svarer til DKR. 11.900,- hvilket er lidt dyrere end The Answer, men den forskel er tjent hjem på mindre end et år. Kom og se den køre i danmarks førende Koi center, og bliv selv overbevist.

Pumper og Strømforbrug

Som før omtalt bør man som havedamsejere, kritisk forholde sig til de driftsomkostninger som man trækkes med år efter år.

RED DEVIL pumperne er suverænt de pumper på markedet der bruger mindst strøm, samtidig leveres de med livsvarig garanti på lejer, så det er måske nok en stor investering her og nu da pumperne ikke er helt billige, men de tjener sig hurtigt ind igen.

Hvis man sammenligner med en Aquamax 15.000 pumpe, som koster ca. 3.500,- til 3.900,- afhængig af div. tilbud, som bruger 250watt, hvilket svarer til ca. 3.200,- om året, og en RED DEVIL 14,700L/t som koster 6.895,- og bruger 127 watt, hvilket svarer til 1.669,- om året.
Så vil RED DEVIL pumpen have samme pris efter max 18-24mdr., men ser vi 60 mdr. frem, så vil RED DEVIL pumpen have sparet dig for 7.655,- kr. i strøm - og det er da ikke så ringe endda.

Kursus i September

Vores planlagte kursus i September bliver desværre flyttet til efter vi kommer hjem fra Japan, da vi for årstiden (som normalt er mere stille) har alt for travlt til at jeg kan nå at lave noget kursusmateriale.

Der vil foruden det flyttede seminar blive afholdt forskellige seminarer hos os i den kolde periode bla. har vi fået en aftale i stand med selveste Peter Waddington, om et weekend seminar, hvor han vil fortælle om hans verden med koi karper (husk vi har hans nye bog klar til levering sidst i september, hvis alt går efter planen.

Turen går til Japan.

Vi drager til Japan på indkøbstur i oktober mdr. i uge 43. Alle som ønsker at forudbestille koi karper, kan gøre det frem til 1. oktober.

 

 


BESØG EDOKOI
Christian X's vej 25
8260 Viby J

              
Vores åbningstider er  i 2019
 
Mandag - Fredag: 10.00 -17.00
Lørdag -Søndag  10.00 - 15.00
Åbent alle helligedage


Følg os på facebook
Edokoi danmark

             


Ewo 
"...a totally new generation of advanced pond filtration systems..."

KONTAKT OS
Du er velkommen til at ringe eller skrive til os - vi står altid klar med råd og vejledning
 
Ring på 27136156
Vi levere ud over vores koi også filteranlæg og komplette havedamme, se mere under overskriften; Havedamme

Saki Hikari

Måske verden bedste koi foder
benyttes af næsten alle  de japanske Opdrættere
Her en liste over de sidste mange års show vinder som alle er foderet med Saki
Se mere
           


            
 
NYHEDSBREV
Få vores aktuelle nyhedsbrev tilsendt. 
Tilmeld dig her
-----------------------------------------

-----------------------------------------

 

Edokoi Danmark | Christian X's vej 25  8260 Viby J | Telefon: 86 11 51 98 |  | E-mail:
Copyright © Edokoi Danmark - All Rights Reserved.

DANPAQ Web Content Management System by DAN.