Antal: 0 | Pris: DKK 0,00 | Vis vogn | Tøm vogn | Til kassen   

Nyhedsbrev # 22 Nov 2004

Nyhdsbrev fra EDOKOI
 

Velkommen til vores nyhedsbrev som er tænkt som et forum hvor vi kan holde alle interesserede orienteret om hvad der sker af store og små nyheder i ind- og udland.
Vi vil samtidig bringe en del artikler samt fotos omkring alle de forskellige projekter som vi er indblandet i her i Danmark og i udlandet. Vi forestiller os også at andre som har noget på hjertet omkring Koi karper eller vand kan benytte dette forum til at skrive et indlæg, meget gerne med fotos.

Dette forum kan måske give nogle tips om hvad man skal være opmærksom på, men ellers ring og spørg - eller kom og kig - vi har igennem snart 8 år med succes bygget og vejledt folk om bassiner og Koi karper.

EDO KOI Danmark v/Lars Lyngkilde - Tlf.: 86 11 51 98

Turen går til Japan

Igennem seks år har vi hvert eneste efterår rejst til Japan i ugerne 43-44 for at udvælge og købe koi til det danske og skandinaviske marked.
I år var selvfølgelig ingen undtagelse,og vi tog afsted med ordre blokken fyldt med forskellige kunde ønsker. Når man har været afsted flere gange er der mange ting som gør tingene lettere , man ved hvor man kan få de forskellige koier, og hvilke opdrættere man bør undgå enten pga. af dårlig kvalitet eller for at undgå efterfølgende problemer her i landet.
Så denne tur var blot endnu en i rækken , hvor opgaverne og dermed målene var klare for alle.

Vi fløj fra Europa med Japan air lines som vi plejer kl 20 om aftenen, hvilket er et meget behagligt tidspunkt, fordi man efter aftensmaden i flyveren, kan sove under det meste af flyveturen, som tager ca 11 timer no stop.
Natten er dog meget kort i det man jo flyver imod øst og derfor møder solen mange timer før den normalt vil være tilbage på vores breddegrader.

 


Et kig ud af vinduet over det østlige rusland i 12Km 's højde,på vej til Japan, på dette tidspunkt ånder der fred og ro.
Det skulle desværre snart gå over,for efter en planmæssig ankomst til
Tokyo, begyndte problemerne.
Alle hurtig tog nordpå var aflyst, og det var i den retning vi gerne skulle:

Årsagen til dette var det kæmpe jordskælv som havde rystet hele Niigata området få timer forinden.
Der bredte sig en trykket stemning iblandt de mange forskellige opkøbere fra europa, der alle som os skulle til Niigata. Nogle ville forsøge at komme nordpå med mindre tog, og så skifte flere gang undervejs, andre ville blive i Tokyo for at se tiden an.
Vi besluttede os for at tage op til T.Sakai , da han jo holder til i Isawa som ligger ca 300 km syd for Niigata.
Så, som sagt så gjort, vi købte billetter til Isawa, og tog så afsted. Da vi ankom var klokken efterhånden blevet mange og vi gik direkte i seng på vores hotel ( det var ikke helt let at bestille et hotelværelse via telefon fra Tokyo's hoved banegård, men det lykkedes)
Næste morgen kørte vi til T.Sakai, hvor vi blev modtaget med stor begejstering af hans kone og datter som taler engelsk.Sakai selv var taget op i bjergene dagen før, for at sikre sig at hans fisk var ok, hvilket ikke var nogen let opgave da militæret havde afspæret hele området og evakueret alle. De måtte gå ca. 6 timer, op igennem tæt skov, for at kommer til deres mud ponds, som var ok, værre så det ud i deres opsamlings bassiner som er bygget af cement, hvor der går flere hundrede store koi. disse var efter rystelserne blevet utætte, og da vand forsyning fra bjergene nu også var afbrudt, var der lidt panik på, men det lykkedes at flytte rundt på de forskellige koier så alle klarede det.


Et blik ud over Sakai salgsafdeling i Isawa.
T.Sakai kom som aftalt tilbage samme aften, og fortalte om skaderne i området,det lykkedes også for ham at få kontakt med vores agent i Oyjia, som vi ikke havde kunnet ringe til da alt strømmen i området var afbrudt.Han kørte efterfølgende ned til os, hvorefter en slagplan blev udarbejdet.
Vi skulle jo bruge mange koier til næste sæsson og da det meste af niigata var styrtet i grus, måtte vi forlade os på at købe det meste hos Sakai, hvilket jo ikke var helt skidt.Han tømte et af de bassiner som jeg står og ser på, og satte navn på bassinet, så andre opkøbere ikke skulle forgribe sig på vores koi karper.

Peter Waddington samt hans søn og med hjælper Dennis kommer op af formiddagen og de fik sig også et bassin, og så gik tiden ellers med hygge snakke og fangst af de ønske koier til vores to navngivene bassiner.

Efter et par dage begyndte der at indløbe beskeder fra Niigata området om hvilke forhandlere som havde klaret jordskælvet, så turen gik nu nord på for at se hvad vi kunne finde hos dem. Seiki og Takahashi var dem som vi først kørte efter da de skulle være helt uberørt af skader, og det var de heldigvis også.
Vi købte en masse koi hos dem, ikke mindst en utrolig flot Showa hos TakahashiPå vores tur rundt i området kunne vi til tider mærke efterrystelserne fra jordskælvet og vi kunne ved selvsyn se at det var gået slemt til, specielt i Ojyia by, hvor selv centret for jordskælvet havde været.Her et billede af vores normale hotel i Oyjia city, som indvendig er fuldstændigt ødelagt.

På vores rundtur i området så vi ikke de ødelagte koi huse, men at det er meget slemt der oppe i bjergene kunne de, som havde været der fortælle om.
Mange mudponds er skredet sammen og mange koi bassiner er uden vand, det samlede tab er endnu ikke opgjort , men at der er flere tusinder koi der er døde, er der ingen tvivl om, og at det kommer til at tage mange år før de er tilbage på sporet , således var meldingen klar, at de japanske opdrættere ikke ønskede nye forhandlere, de vil blot forsøge at betjene dem som de kender.

Et andet problem som de kæmper med ,er at de koi som er blevet købt før jordskælvet
for de flestes vedkommende er døde eller ikke mulig at komme frem til.
Der var desværre endnu ikke afsendt koi fra området før jordskælvet.

Der er ingen tvivl om at der de næste år vil være mangele på "kold vands"
koi fra Japan, men vi har i første omgang sikret os en lev. aftale således
vi skulle kunne levere de næste 2 år
vores koi karper kommer til Danmark sidst i november, men der kommer en mail rundt når vi ved besked.

Der kommer en bred vifte af koi ca 350 stk, bla Kohaku , koromo, sanke , showa,
Gosiki, Yamabuki, kujaku, D.harriwake, aka muji, kikokuryr, samt Doitsu- og
metalik varianter.

 

Med venlig hilsen

Lars Lyngkilde


BESØG EDOKOI
Christian X's vej 25
8260 Viby J

              
Vores åbningstider er  i 2018
 
Mandag - Fredag: 10.00 -17.30
Lørdag -Søndag  10.00 - 15.00
Åbent alle helligedage


Følg os på facebook
Edokoi danmark

             


Ewo 
"...a totally new generation of advanced pond filtration systems..."

KONTAKT OS
Du er velkommen til at ringe eller skrive til os - vi står altid klar med råd og vejledning
 
Ring på 8611 5198

Saki Hikari

Måske verden bedste koi foder
benyttes af næsten alle  de japanske Opdrættere
Her en liste over de sidste mange års show vinder som alle er foderet med Saki
Se mere
           


            
 
NYHEDSBREV
Få vores aktuelle nyhedsbrev tilsendt. 
Tilmeld dig her
-----------------------------------------

-----------------------------------------

 

Edokoi Danmark | Christian X's vej 25  8260 Viby J | Telefon: 86 11 51 98 |  | E-mail:
Copyright © Edokoi Danmark - All Rights Reserved.

DANPAQ Web Content Management System by DAN.