Antal: 0 | Pris: DKK 0,00 | Vis vogn | Tøm vogn | Til kassen   

Trykventil

En lille ny, har set dagens lys
Flere af vores gode kunder har igennem en længere periode efterlyst en sikring imod stoppede /frosne luftslanger eller luftsten som giver for stort modtryk

Hvis en luft pumpe arbejder med et stort mod tryk, vil den slides meget hårder ,end hvis den køre med sit normale modtryk. Det normale modtryk afhænger selvfølgelige af luft pumpens kapacitet......
I de fleste koi damme er en god luft pumpe ( eller to ) blevet standart, men disse kan også få et kort liv, hvis modtrykket stiger, samtidig med at vores kære koi'er, ikke får den mængde luft ( ilt) som vi forventer at pumpen , eller måske snarre at koierne ikke får den mængde luft som de i starten fik leveret , da pumpen, slanger og ikke mindst luftsten var nye og friske.
De mest benyttede luftpumper arbejder bedst hvis mod trykket ikke overstiger 0,2 til 0,3 bar, her vil pumperne køre fint og membranerne i pumpen vil klare ca. 3-4 år eller mere.
Et tryk på 0,2 svare til at pumpen skal levere luft i 2 meters dybde, hvilket de flest pumper kan uden problemer ( hvis de ikke kan, så glem dem som koi pumper) og give dem til en som har akvarium.

Luft pumper i en koi dam er lige så afgørende som et godt stort filter anlæg, men hvor filter anlægget i perioder kan gå ned i yde evne, tåler vores koier ikke at miste ilt i vandet .
Sagen er at alt levende i dammen, hvilket vil sige koier , bio masse, og alger som bruger mere ilt end de selv producere, kræver ilt, og da vi i vores tilfælde tale om lukkede systemer ( recikulering) er vores tilførsel af luft/Ilt alt afgørende for vores susses i dammen.
Det er selvsagt klart at vandfald/ risle filtere osv. sikre store mængder luft i dammen ( samt det vi kalder afgassningen), men disse køre måske ikke altid, da netop disse forenstaltinger også, normalt betyder en stor vand afkølingen i dammen, hvilket får stor betydning for optagelsen af ilt i dammen , kaldet DO ( desolvet Oxygen), mere om dette i et senere nyhedsbrev

Så det bør være klart for alle, at vores luftpumper SKAL levere varen, dette er alt afgørende.
Men hvordan kan vi enkelt og ikke mindst billigt sikre os, at vi rent faktist får den mængde luft ud af vores luftsten / slanger som vi forventer, samtidig med at pumpen kan køre i mange år.

Der er sikkkert mange gode løsninger ( ORP måler feks) og så måske alligevel ikke, de fleste målinger man kan lave i en dam afhænger i sidste ende også af andre faktore, så vi syntes vores lille nye, ligger lige til højre benet, nemlige en simpel "modtryksmåler"
Den beskytter din pummpe og sikre den en længere liv, samtidig med at dårlige luftsten ( frosnen luftslagere etc,) bliver opdaget før dine koier fortæller det.
Der er som det kan ses på billedet ikke tale om raket videnskab, men en lille ventil som vi i gamle dage kendte fra f.eks. en dammaskine, der leder luft ud når trykket bliver for højt, så når vi som koi
holder, kan høre ventilen, så ved vi at noget er galt, og kan med det samme gå ind og fejlsøge.
Trykmåleren passer på pumpe afgang , og til 9/12mm lufslange, men kan også leveres således at man blot benytter den normale pumpe slange på begge sider af ventilen.
Ventilen i "hjørnet" kan instilles efter behov, hvilket vil sige at man installere sin trykmåler imellem luftpumpen og luftslange/ luftrør , dette medføre ikke ændringer i forhold til den situation,som lige pt er gældende for pumpen / luftmængden ( Vi forudsætter at alt køre som det skal)
Trykmålerne indstilles efterfølgende således ,at den ikke lukker luft ud, men når der så opstår et problem, vil man høre trykmålerne står og hvisle, dette vil beskytte pumpen, samtidig med at man bliver opmærksom på at noget er galt med luft tilførslen.
Alle Trykmåler levers således at de som udgangs punkt arbejder med 0,2 bar.
Prisen for denne lille enhed er 249.- incl moms.

ID: Trykventil

Pris: DKK 199,20

(DKK 249,00 inkl. moms.)

BESØG EDOKOI
Christian X's vej 25
8260 Viby J

              
Vores åbningstider er  i 2018
 
Mandag - Fredag: 10.00 -17.30
Lørdag -Søndag  10.00 - 15.00
Åbent alle helligedage


Følg os på facebook
Edokoi danmark

             


Ewo 
"...a totally new generation of advanced pond filtration systems..."

KONTAKT OS
Du er velkommen til at ringe eller skrive til os - vi står altid klar med råd og vejledning
 
Ring på 8611 5198

Saki Hikari

Måske verden bedste koi foder
benyttes af næsten alle  de japanske Opdrættere
Her en liste over de sidste mange års show vinder som alle er foderet med Saki
Se mere
           


            
 
NYHEDSBREV
Få vores aktuelle nyhedsbrev tilsendt. 
Tilmeld dig her
-----------------------------------------

-----------------------------------------

 

Edokoi Danmark | Christian X's vej 25  8260 Viby J | Telefon: 86 11 51 98 |  | E-mail:
Copyright © Edokoi Danmark - All Rights Reserved.

DANPAQ Web Content Management System by DAN.